Consumentengids | Juni 2023
Suncover Beste uit de Test en Beste Koop bij Consumentenbond
By Consumentengids

Consumentengids

Datum: 9 Mei 2022
Door: Gerard Kroon & Lauri ten Grotenhuis

Wat zijn we trots dat de non-profitzonnebrand Suncover ook in 2023 bij de Consumentenbond Beste uit de Test is en het predicaat Groene Keuze heeft gekregen. Nieuw: de Suncover is ook Beste Koop! Lees meer over de test.

 

Beste uit de Test én Beste koop!

Elk jaar test de Consumentenbond een groot aantal zonnebrandcrèmes. Daarbij onderzoekt de Bond onder andere de uv A- en uv B-bescherming, het gebruiksgemak (bijvoorbeeld de textuur, absorptie en hoe makkelijk het product aan te brengen is) en het etiket. Op deze test scoort de Suncover heel goed. Met een 7,7 is de non-profit-zonnebrandcrème Beste uit de Test. En daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee! En dat is nog niet alles: dit jaar is de Suncover ook Beste Koop. Dat is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Suncover ook Groene Keuze bij Consumentenbond

Net als in 2022 heeft de Suncover ook nog het predicaat Groene Keuze gekregen van de Consumentenbond. Dat betekent dat de Suncover een duurzamere zonnebrandcrème is. De Bond kijkt daarbij naar de impact van de ingrediënten en uv-filters op het milieu, hoeveel crème er achterblijft in de flacon en het materiaal van de verpakking. De Suncover heeft op de duurzaamheid een mooie 7,9 gescoord en zo het predicaat Groene Keuze gekregen.

 

Wil je het hele artikel van de Consumentenbond lezen over de beste zonnebrandcrèmes van 2023? Hier bekijk je de testscores van alle geteste zonnebrandcrèmes. Goed om te weten: je hebt hiervoor een abonnement nodig bij de Consumentenbond.

In 2020 en 2021 en in 2022 kwam de Suncover van Dr. Jetske Ultee ook al als Beste uit de Test bij de Consumentenbond. Ook in 2022 ontving de Suncover al het (sinds dat jaar nieuwe) predicaat Groene Keuze.