Consumentenbond | 1 mei 2020
Zonnebrand SPF 30 test
By Consumentenbond

Gepubliceerd: Consumentenbond
Datum: 1 mei 2020
Door: Lauri Ten Grotenhuis

Ook in 2022 is de Suncover van Dr. Jetske Ultee als beste getest door de Consumentenbond!
Ook dit jaar testte de Consumentenbond zonnebrandcrèmes op onder meer zonbescherming, ingrediënten en gebruiksgemak. Met trots melden we dat de Suncover van Dr Jetske Ultee op een gedeelde eerste plek is geëindigd!

 

Zonnebrand SPF 30 test

Elk jaar roept de Consumentenbond een aantal zonnebrandproducten uit tot Beste Koop. In 2020 zijn de SPF30-crèmes aan de beurt, omdat de meeste consumenten deze factor opsmeren. Waarop worden deze zonnebrandcrèmes getest? Hoe scoort onze Suncover*?
Dit testte de Consumentenbond

De zonnebrandcrèmes worden aan een hele verzameling testen onderworpen. Natuurlijk onderzocht de Consumentenbond of de crème goed beschermt tegen uv A- en B-stralen. Ook is er gekeken naar de ingrediënten in het product: bevat het geen allergenen, hormoonverstorende of andere ongewenste stoffen? Zelfs de verpakking werd gecheckt. Die moest vrij zijn van onzinnige claims, de informatie over het product moest voldoen aan de wet en de gebruiksinstructies moesten duidelijk zijn. Een ander belangrijk onderdeel van de test is het gebruiksgemak: ‘smeert het wel lekker’? 30 testpersonen keken bijvoorbeeld naar de textuur, vettigheid, het gemak van doseren en het aanbrengen. Er was ook iets nieuws dit jaar. Zonnebrandcrèmes kunnen het leven in de zee schaden, daarom keek de bond ook naar de milieuvriendelijkheid van de zonnebrandformule.

Het resultaat: Suncover van Dr. Jetske Ultee op 1

De Suncover van Dr. Jetske Ultee staat samen met twee andere zonnebrandcrèmes op een gedeelde eerste plek met een zeer goede score van 7,1. En ook super: de Suncover heeft met nog een aantal andere crèmes de minste impact op het milieu.

 

Wil je meer weten over de jaarlijkse zonnebrandcrèmetest van de Consumentenbond? Via onderstaande link kun je lezen hoe de zonnebrandproducten precies getest zijn: https://www.consumentenbond.nl/veilig-zonnen/hoe-wij-zonnebrand-testen

 

Benieuwd naar de testresultaten? Check deze link: https://www.consumentenbond.nl/veilig-zonnen/test-zonnebrand-spf30 Om de tekst te kunnen lezen moet je wel een abonnement hebben op de Consumentenbond.

 
*De Suncover die getest is door de Consumentenbond is de oude formule. De nieuwe formule van Suncover bevat een extra zonnefilter, heeft een verbeterde geur, smeert nog fijner en is waterresistent.