Onderzoek

dr. Jetske Ultee

"Goede en milde huidverzorgingsproducten met onafhankelijke, wetenschappelijke onderzoeken als basis. Dat vind ik belangrijk."

Skinwiser - word wijs uit de huid

Waarom krijgen mensen die acne hebben gehad minder snel last van rimpels? Wat doet koud water met de huid? Welke ingrediënten kunnen pigmentvlekken verminderen, wat is het risico van antibiotica bij puistjes en wat is er nu eigenlijk bewezen en bekend over probiotica bij huidklachten? 

 

 


Op deze en vele andere onderzoeksvragen op het gebied van cosmetica, huidverzorging en -behandelingen probeert dr. Jetske Ultee grondig antwoord te geven op de website van haar stichting Skinwiser. Wekelijks worden hier recent gepubliceerde wetenschappelijke studies uit de gehele wereld onder de loep genomen en toegelicht.

 

Eigen onderzoek

Stichting Skinwiser doet zelf ook kleine onderzoeken. Zowel literatuurstudies in samenwerking met studenten, als klinische tests. Bijvoorbeeld naar de werking van nieuwe cosmetische ingrediënten bij huidaandoeningen als acne en rosacea. Of naar het gebruik van reinigingsborstels. Met behulp van wetenschappelijke meetapparatuur kan de huid goed in kaart worden gebracht en het effect worden gemeten op de huidbarrière, hydratatie, talgproductie, pH-waarde of bijvoorbeeld de aanwezigheid van (on)gewenste huidbewoners.

 

Wijs worden uit de wereld van cosmetica en huidverzorging?

Volg dr. Jetske Ultee ook eens op:

www.skinwiser.nl