LINDA. | 28 november 2021
Wekelijkse blog op LINDA.nl
By LINDA.

Linda Huidwijzer 01

Gepubliceerd: LINDA.
Door: Jetske Ultee

Elke zondag lees je een nieuwe blog van dr. Jetske Ultee op LINDA.nl. Daarin schrijft ze over de feiten en fabels van gezichtsverzorging. Bijvoorbeeld: is hyaluronzuur nu echt een wondermiddel tegen fijne lijntjes? En wat kun je doen tegen grove poriën?


Personal skincare, kan dat? Sorry dat ik je uit deze droom moet helpen

Je kunt steeds vaker personal skincare kopen: huidverzorging die afgestemd is op jouw huidproblemen, huidwensen en huidtype. Maar hoe persoonlijk is die huidverzorging nu écht? Jetske vertelt het in de online LINDA..

 

Zo persoonlijk is personal skincare.

 


Jetske Ultee over ‘angel dusting’: ‘een spierwitte crème met Q10 kan eigenlijk niet werken’

In de cosmeticawereld word je soms misleid, bijvoorbeeld met angel dusting: producenten voegen dan te weinig van een actieve stof toe, zodat die niet werkzaam kan zijn. Maar dat ingrediënt staat ondertussen wel heel groot op de verpakking van je skincare. Jetske vertelt in de online LINDA. hoe je zelf op het etiket kunt ontdekken of een ingrediënt wel écht iets voor je huid kan doen.

 

Zo herken je angel dusting.

 


Wat houdt beautygeheim ‘slugging’ in, en krijg je er een mooie huid van?

Martha Stewart schijnt al jaren te zweren bij vaseline. Met haar 79 jaar ziet ze er stukken jonger uit. Slugging belooft je een stralende, gehydrateerde huid. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een laagje vaseline aanbrengen op je huid na je avondroutine. Werkt dat? Jetske onthult het in de online LINDA..

 

Lees of ‘slugging’ werkt en hoe je het zelf toepast.

 


Jetske Ultee: ‘Kan je huid immuun worden voor een huidverzorgingsproduct?’

Opeens lijkt het alsof je favoriete producten niet meer goed werken. Ze voelen niet meer fijn; je huid reageert anders. Jetske vertelt in de LINDA. of je huid immuun kan worden voor je skincare.

 

Lees of je skincare blijft werken.

 


Jetske Ultee: ‘Dit zijn de grootste skincare vergissingen’

Veel belangrijker dan weten wat je moet smeren, is weten wat je moet laten staan. Anders zou je zomaar last kunnen krijgen van vervelende huidklachten. Jetske zet in de online LINDA. de grootste skincare mistakes op een rijtje.

 

Deze skincare mistakes wil je liever vermijden.

 


Dit gebeurt er met je huid als je wandelt (the good and the bad)

De één krijgt een stralende huid na een lange herfstwandeling, de ander heeft alleen maar last van roodheid en vlekken. Jetske legt in de online LINDA. uit hoe je naar die stralende huid gaat.

 

Zo krijg je een mooie huid na je wandeling.

 


Jetske Ultee: ‘zo kies je deze herfst de beste olie voor je huid’

In de herfst en winter voegt Jetske altijd een olie toe aan haar skincare. Waarom doet ze dat? En welke oliën zijn geschikt? In de online LINDA. legt ze het uit.

 

Dit zijn de favoriete oliën van Jetske.

 


Jetske Ultee: zo geef je je doffe, onrustige huid wat extra liefde in de herfst

Als je zonnige kleurtje vervaagd is, zie je opeens dat je huid minder egaal is of misschien zelfs wel dof oogt. Jetske legt deze week in LINDA. uit wat je daartegen kunt doen.

 

Dé tips voor een mooie huid in de herfst.

 


Dit kost een goede crème en dit is waarom je ‘m meteen moet gebruiken

Een nieuwe crème aanschaffen kan behoorlijk lastig zijn. Er zijn ook zoveel opties … Wanneer is een crème echt zijn geld waard? Jetske vertelt waar je op moet letten in de nieuwe online LINDA..

 

Zo vind je een goede crème.

 


Scrubben: wanneer wel of juist niet?

Een mooie huid tevoorschijn laten komen, doe je in de meeste gevallen niet door grofweg een laagje eraf te scrubben. Toch kan scrubben best een plekje hebben in een goede verzorgingsroutine. In de online LINDA. zet Jetske op een rijtje waar en wanneer je dit beter wel en niet doet.

 

Jetske Ultee over scrubben: wanneer wel en niet.

 


Jetske Ultee: Stop hiermee en je huid wordt mooier

Je kunt nog zulke goede skincare gebruiken, sommige gewoontes kunnen het effect van die kostbare crème of dat mooie serum ook weer tenietdoen. In de online LINDA. vertelt Jetske welke gewoontes je vanaf nu beter kun afleren.

 

Dit zijn de belangrijkste no-go’s in je beauty-routine.

 


Jetske Ultee: Dit kun je doen bij keratosis pilaris, (harde) rode bultjes op je armen, benen en gezicht

Keratosis pilaris, een soort kippenvel op je huid, is lastig te behandelen. Maar met een goede verzorging is er toch wel wat verbetering mogelijk. Jetske geeft advies in de online LINDA..

 

Zo verzorg je de huid met keratosis pilaris.

 


Huid- én darmklachten: dit is het beste dieet bij acne en rosacea

Bij huidproblemen pakken de meeste mensen alleen de buitenkant aan, maar het is effectiever om óók de binnenkant op orde te brengen. Dit dieet kan helpen.

 

Het dieet bij acne en rosacea

 


Huidproblemen? Misschien ligt het aan je darmen

Als je huidklachten hebt als acne of rosacea, dan heb je vaak óók last van je darmen. Jetske vertelt in de online LINDA. hoe dat zit.

 

Dit is de link tussen je darmen en je huid.

 


Dit vergeten lichaamsdeel is wat écht je leeftijd verraadt

Je vergeet heel gemakkelijk je handen te verzorgen. Zonde. Want die kunnen je leeftijd verraden. Daarom geeft Jetske deze week tips voor de beste verzorging van je handen. Ook vertelt ze of een laagje nagellak je handen er nu juist jonger of ouder laat uitzien.

 

Zo verzorg je je handen.

 


Met één product van je kraaienpootjes en wallen af? Echt niet – dit helpt wel

Ook al zien die filmpjes op internet er nog zo veelbelovend uit; er bestaan echt geen producten die je huid in één keer kunnen gladtrekken. En die crèmepjes doen meer kwaad dan goed. Jetske vertelt waarom.

 

Lees welk ingrediënt er in die producten zit.

 


Wat te doen aan donkere kringen onder je ogen? Jetske Ultee geeft tips

Welke ingrediënten in je huidverzorging kunnen helpen tegen donkere verkleuringen onder je ogen? En wat zijn eigenlijk de oorzaken? Jetske legt het uit in haar nieuwste column in de online LINDA.

 

Haar adviezen tegen donkere kringen.

 


Wat kun je doen aan ‘puffy eyes’? Jetske Ultee geeft tips

Soms kun je opeens last krijgen van opgezwollen ogen. Jetske legt in de online LINDA. uit waar dat door komt en wat je ertegen kunt doen.

 

Deze tips kunnen helpen tegen dikke ogen.

 


Hoe kies je de beste zelfbruiner (en hoe breng je ‘m aan)

Als je met een zelfbruiner aan de slag gaat, wil je liever geen vlekken of strepen. Dr. Jetske Ultee geeft in de online LINDA. tips voor een mooi egaal resultaat.

 

Haar adviezen vind je hier.

 


Hoe kun je je huid goed beschermen én toch een kleurtje krijgen?

Ook al verbrand je niet, een zongebruinde huid betekent tóch dat je huid schade heeft opgelopen. Gelukkig kun je ook op een gezonde manier een kleurtje krijgen. Dr. Jetske Ultee doet uit de doeken hoe in de nieuwste column in de online LINDA.

 

Haar tips voor een goudbronzen gloed vind je hier.

 


Krijg je een vitamine D-tekort door zonnebrandcrème?

Door je goed in te smeren kun je huidveroudering voorkomen. Maar diezelfde stralen zorgen natuurlijk óók voor de aanmaak van vitamine D. Krijg je een vitamine D-tekort als je je goed beschermt tegen de zon? Jetske geeft het antwoord in de nieuwe online LINDA.

 

De column van Jetske vind je hier.

 


Rosacea in de zomer, hoe ga je daarmee om?

Er zijn veel triggers voor rosacea (roodheid en bultjes op de huid). Alcohol, kaas, temperatuurwisselingen, roken en stress bijvoorbeeld.  Maar nummer één uitlokker blijkt de zon te zijn. Hoe ga je nu om met de zon als je rosacea hebt? Jetske geeft vier tips in de online LINDA.

 

Je leest ze hier.

 


‘Pigmentvlekken, gelukkig is daar iets aan te doen (met een flinke dosis geduld)’

Voor elke soort pigmentvlek is een iets andere behandeling nodig. Over zwangerschapsmasker heeft Jetske al eerder een column geschreven. Maar wat helpt bij irritatiepigment en ouderdomsvlekken? Dat lees je in de nieuwe column voor de online LINDA.

 

Deze ingrediënten kunnen helpen.

 


Jetske Ultee: ‘Dit is het geheim van fruitzuren’

Fruitzuren maken je huid onder andere stralender, egaler en gladder. Maar hoe kies je een goed product? En welk zuur is het meest geschikt voor jouw huid? Jetske geeft je alle adviezen die je nodig hebt om te starten met fruitzuren.

 

Lees de tips in de nieuwe column voor de online LINDA.

 


Jetske Ultee: ‘Mijn gids om melasma – zwangerschapsmasker – te behandelen’

Tot wel 56 procent van de zwangere vrouwen krijgt er last van: melasma. Wat helpt tegen deze donkerbruine pigmentvlekken? In de online LINDA. geeft Jetske adviezen voor skincare, medicatie en voeding.

 

Lees hier haar behandelplan.

 


Jetske Ultee: ‘Vaak is er geen verschil tussen de werkzame stoffen in je dag- en nachtcrème’

Less is more is hét advies bij huidverzorging. Welke skincare verdient een plaatsje in je badkamerkast? En welke niet? Al Jetskes aanbevelingen vind je in de nieuwste ‘huidwijzer’ van de online LINDA.

 

Deze skincareproducten raadt Jetske aan.

 


Roodheid, bultjes, soms darmklachten of migraine … Misschien heb jij rosacea?

Hoewel weinig mensen de huidaandoening rosacea kennen, komt die toch behoorlijk vaak voor: bijna een op de vijf vrouwen heeft er last van. De klachten? Roodheid, bultjes, puistjes en soms een brandend, prikkend gevoel. Ook reageert de rosaceahuid gemakkelijk gevoelig op cosmetica. In de nieuwste blog van LINDA. geeft Dr. Jetske Ultee tips om deze huidaandoening onder controle te krijgen.

 

De uitgebreide adviezen vind je hier.

 


Jetske Ultee zet de beste smeertips op een rij: ‘Zonnebrandcrème is de allerbeste antirimpelcrème’

90% (!) van de huidveroudering wordt veroorzaakt door zonschade. Daarom is zonnebrandcrème echt de allerbeste antirimpelcrème. Maar hoeveel zonnebrand moet je dan eigenlijk smeren en welke factor? En hoe doe je dat dan met je make-up? Jetske Ultee vertelt alle ins en outs in de online LINDA.

 

In deze blog lees je alle smeertips.

 


‘Iedere maand een week lang puistjes’: Jetske Ultee over je cyclus en huidklachten

Je kunt er de klok op gelijk zetten … In week 3 en 4 van je cyclus heb je opeens last van (meer) puistjes. Wat kun je doen qua skincare? Jetske Ultee geeft advies in de online LINDA.

 

Lees alle tips op LINDA.nl.

 


Moet je je insmeren voor je beeldscherm? Jetske Ultee legt het uit

Smartphone, tablet, computer; ze stralen allemaal blauw licht uit. Is dat schadelijk voor je huid? Kunnen serums met blue light shields helpen? Jetske Ultee deelt in de online LINDA. de nieuwste inzichten.

 

Lees de hele blog op LINDA.nl

 


Huidexpert Jetske Ultee verklapt wat je kunt doen aan grove poriën

Aan pore-minimizing-producten geen gebrek. Maar werken die wel? Jetske Ultee geeft in de nieuwe blog op LINDA. zeven verrassende tips tegen grove poriën … Wist je dat je bijvoorbeeld soms beter geen zuivel op het menu kunt zetten?

 

Lees alle adviezen op LINDA.nl.

 


Huidexpert Jetske Ultee: ‘Zo kun je de afbraak van collageen beperken’

Collageen is óveral, maar krijg je echt een jongere huid door collageensupplementen? En welke kies je dan? Jetske geeft tips in de online LINDA. Tipje van de sluier: je kunt op een goedkopere manier afbraak beperken …

 

Lees het hele artikel op LINDA.nl.

 


Huidexpert Jetske Ultee: ‘Dit is het beste menu tegen rimpels’

Hoe kun je rimpels het beste voorkomen? De allerbeste tip: elke dag een SPF. Maar wat kun je nog meer doen? Jetske Ultee vertelt over welke voeding je huid jong houdt, de huidverzorging die je het beste kunt smeren én wat je juist niet moet doen.

 

Lees alle adviezen van Jetske op LINDA.nl

 


Wat werkt nu écht: hyaluronzuur uit een potje of een spuitje?

Kun je met hyaluronzuur rimpels wegsmeren of wegspuiten? Jetske Ultee vertelt in haar blog in LINDA. alles over dit populaire ingrediënt in cosmetica én in fillers.

 

Lees de hele blog online op LINDA.nl