LINDA.koopzondag
Korting
20% korting op de make-up
15% op de huidverzorging
Bestel nu
LINDA.koopzondag
Korting
20% korting op de make-up
15% op de huidverzorging
Bestel nu
LINDA.koopzondag
Korting
20% korting op de make-up
15% op de huidverzorging
Bestel nu
Zin Magazine | Februari 2022
Wees lief voor je huid
By Zin Magazine

Zin Magazine

Gepubliceerd: Zin Magazine
Door: Ingrid Spelt
Datum: Februari 2022

Tijdens de koude wintermaanden krijgt je huid het flink te verduren. Verzorg je huid dus extra goed om een droge huid te voorkomen. In Zin Magazine zet dr. Jetske Ultee de beste skincaretips voor de winter op een rijtje.

 

Wees lief voor je huid

Kou, sneeuw en ijs met het liefst een zonnetje. Wie houdt er niet van zo’n sprookjesachtige winter? Ons gezicht! Ga een droge en trekkerige winterhuid tegen en verwen het beschermlaagje van uw gezicht.

 
De helft van ons 50+’ers heeft een dunnere en gevoelige huid, blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. Net als in de zomer is het belangrijk om de ouder wordende huid ook in de winter, met een lagere luchtvochtigheid, goed te beschermen. Want hoe kouder de lucht, hoe minder vocht uw huid kan vasthouden. Bovendien is het binnen behaaglijk warm, staat de thermostaat op 20 graden. Zo wordt er nog meer vocht aan uw huid onttrokken. Door van de warmte binnen naar het koudere buiten te gaan, krijgt uw huid telkens een flinke opdonder. Volgens dr. Jetske Ultee (onderzoeksarts cosmetische dermatologie) maken kou en droogte het filaggrine, een eiwit, in onze huid kapot. “En dit eiwit helpt juist bij het vasthouden van vocht in de huid. Zo kun je dus in de winter last krijgen van een doffe, droge of jeukende huid, schilfers en soms zelfs puistjes. Het kapotgaan van het filaggrine kun je voorkomen door te smeren met een goede, rijke moisturizer of repaircrème.”
 
Zin Magazine
 

Smeer zo vaak u wilt

Smeren, smeren, smeren! Zo vaak je wilt, stelt Ultee. “Een crème werkt maar een paar uur. Merk je dat je écht vaak moet smeren, dan is een moisturizer wellicht niet rijk genoeg voor de winter. Kies dan voor een vollere variant, zoals een moisturizer of crème met hydraterende ingrediënten glycerine en hyaluronzuur. Vooral hyaluronzuur is een meester in vocht vasthouden, én je kunt er droogtelijntjes mee opvullen.”
 
In dit seizoen is het belangrijk dat we het beschermlaagje van onze huid goed houden. Lees eerst goed de informatie voordat u een product aanschaft. Een product met niacinamide kan volgens Ultee goed helpen bij het verzorgen van de droge winterhuid.” Deze stof kalmeert de huid en kan ook helpen bij roodheid. Verder kun je zoethoutwortel- of havermoutextract, of beide, kiezen als component in de crème. Deze ingrediënten kalmeren en beschermen de huid. En kies een verzorgingsproduct zonder parfum. Want parfum kan een allergie uitlokken.”

Korte douche

Niet alleen smeren met een rijke crème of moisturizer is belangrijk. Zo kunt u er ook op letten korter en minder warm te douchen (35 graden) om uitdrogen van uw huid te voorkomen. Gebruik in de wintermaanden geen zeep of doucheproduct. Of, als u er echt niet buiten kunt, een product gebaseerd op olie. En lekker zo’n behaaglijke warme wollen trui tegen de kou, maar uw droge winterhuid heeft er een hekel aan: het verergert de jeuk. Katoen is een betere optie.
 
Ultee: “Wees ook lief voor je handen. Draag handschoenen en smeer meerdere keren per dag je handen in. Ik heb altijd standaard een tube handcrème in mijn handtas. En als je je huid nog niet exfolieert, begin daar dan eens mee. Exfoliëren is een manier om dode huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen. Daardoor komt er een frisse en stralende huid tevoorschijn, die vocht beter opneemt. Voor de droge en wat oudere huid raad ik glycolzuur aan. Het frist niet alleen de huid op, maar het zorgt eveneens voor meer hydratatie in de huid. Bouw een exfoliant wel altijd rustig op: je huid moet eraan wennen.”
 
Is uw huid héél erg droog, dan raadt Ultee een maskertje voor de nacht aan. “Smeer voor je gaat slapen bijvoorbeeld vaseline over je moisturizer heen. Op deze manier kan er geen vocht uit je huid ontsnappen. Is je huid snel onrustig dan is dit geen goed idee. Smeer in dat geval een iets dikkere laag van je moisturizer of breng een extra laag crème aan.”
 

Maximale bescherming
(ook voor lippen & handen)
 
Deze dag- en nachtcrème met hoge concentraties actieve ingrediënten hydrateren de normale tot droge huid. Of de normale tot vette huid. De moisturizer voelt zacht aan en houdt de vochtbalans prima op peil. De rijke en volle Repair Cream is een aanrader voor de droge en gevoelige huid. De crème is samengesteld uit een unieke combinatie huideigen lipiden en kalmeert en beschermt de extra droge huid. Ook geschikt voor droge lippen handen. Parfumvrij en vegan.
 
Dr. Jetske Ultee, Moisturizer en Repair Cream.