Harper's Bazaar | 17 juni 2019
Wat is beter, een zonnebrandcrème of een spray?
By Harper's Bazaar


Gepubliceerd: Harper’s Bazaar
Datum: 17 juni 2019
Door: Willemijn Schilten
 
 

Voor de rubriek ‘prangende beautyvragen’ van lezers klopte Harper’s Bazaar bij dr. Jetske Ultee aan. Want hoe zit het nu met zonbescherming: liever smeren of sprayen? Lees hier haar antwoord:

 
 

Wat is beter, een zonnebrandcrème of een spray?

We vragen het aan Dr. Jetske Ultee, onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie.

 
Bazaar selecteert elke week een prangende beautyvraag van de lezer. Want hoe vaak moet je nou écht je haar wassen per week, beschermt foundation met SPF genoeg tegen de zon én hoe zorg ik dat mijn make-up de hele dag blijft zitten? Beauty Bazaar doet navraag in beautyland en komt dan met advies, zodat jouw make-up en huid er elke dag uitzien om door een ringetje te halen. Deze week antwoord op de vraag: wat is beter: een zonnebrand spray, of crème?
 
Voor deze vraag benaderde Bazaar Dr. Jetske Ultee. Befaamd onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie en oprichtster van de landelijke zoncampagne genaamd ‘Smeer je in’. Een initiatief dat de bewustwording rond het belang van goede zonbescherming wil vergroten.
 
 

Wat is beter: een spray of een crème?

Jetske: ‘Hoewel producten in spray-vorm prettig zijn in gebruik, is gewoon smeren toch beter. Ten eerste is de kans dat je de zonnebrandcrème voldoende dik aanbrengt, erg klein wanneer je een spray gebruikt. Ten tweede loop je het risico dat je wat van het product inademt bij het sprayen. Ik zou dus zeggen: een crème.’