LINDA.koopzondag
Korting
20% korting op de make-up
15% op de huidverzorging
Bestel nu
LINDA.koopzondag
Korting
20% korting op de make-up
15% op de huidverzorging
Bestel nu
LINDA.koopzondag
Korting
20% korting op de make-up
15% op de huidverzorging
Bestel nu
Glamour | 25 november 2019
Wat het belangrijkste is aan reinigen
By Glamour

Gepubliceerd: Glamour
Datum: 25 november 2019
Door: Redactie Glamour

Waarom is reinigen bijna het belangrijkste onderdeel van je skincare routine? En hoe doe je dat? En wanneer moet je ‘dubbel’ je best doen om je huid schoon te krijgen? De redactie van Glamour vroeg het aan Dr. Jetske. Lees het hier:

 

Beautyexperts lichten uit wat het belangrijkst is aan reinigen van je gezicht

Op deze manier krijg je een échte schone huid

De skincare-routine is voor velen een dagelijks beautyritueel, of het nu gaat om een snelle cleanse of een volledige routine van tien stappen. Beautyexperts blijven onderstrepen dat het reinigen van je gezicht een van de belangrijkste onderdelen van je routine is, want je huid neemt veel meer vervuiling op dan je denkt. Glamour sprak met onderzoeksarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee die de essentiële stappen van het reinigen van je gezicht onthult.

Beauty must-have: gezichtsreiniger

Een reinigingsolie is een onmisbaar item in je beautyroutine doordat talg en make-up resten makkelijk door de olie verwijderd worden en je huid tegelijk wordt verzorgd. “Vuil en talg stapelen zich op in de loop van de dag waardoor je poriën verstopt raken. Door te reinigen voorkom je dat je huid dof wordt en dat zich puistjes kunnen vormen. Een goede reiniging zorgt er bovendien voor dat de werkzame stoffen in je andere verzorgingsproducten, zoals een toner of moisturizer, veel beter kunnen worden opgenomen”, vertelt Jetske Ultee.
De huid is bovendien iedere dag blootgesteld aan uitlaatgassen, vervuiling en fijnstof. De juiste reiniging helpt daardoor ook tegen huidveroudering, zo stelt Ultee. “Uit steeds meer onderzoek blijkt dat luchtverontreiniging de huid schade kan toebrengen die zorgt voor een versnelde huidveroudering. De belangrijkste remedie tegen deze invloeden van buitenaf is de huid zo goed mogelijk in conditie te houden door het gebruik van goede, milde ingrediënten die de huidbarrière beschermen en het liefst ook versterken. Daarin speelt reinigen een cruciale rol”.

Grondig reinigen in stappen

Jetske Ultee benadrukt enkele stappen in het schoonmaken van je gezicht, die essentieel zijn voor een effectieve reiniging: “Gebruik een reiniger die bij jouw huidtype past. Masseer het product in over je hele gezicht en spoel het vervolgens weer af met lauwwarm water, té heet water droogt je huid namelijk uit. Dep in plaats van wrijf om irritatie te voorkomen je gezicht vervolgens goed af met een schone handdoek. Zo voorkom je dat achtergebleven bacteriën en viezigheid op je gezicht smeert”.
Ook wordt onderstreept dat té grondig reinigen niet goed is: “Door te grondig te reinigen met grove srubs of sterk ontvettende producten, maak je je huid niet schoner, maar verstoor je eigenlijk vooral je natuurlijke harnas en krijgen bacteriën meer invloed waardoor puistjes en andere onzuiverheden kunnen ontstaan. Kies dus altijd voor een milde aanpak.”

Dubbel reinigen

Met alleen een wateroplosbare reiniger worden niet alle producten van je gezicht verwijderd. Voor sommige make-up is het goed om twee aparte reinigers te gebruiken, bestaande uit een op olie gebaseerd product en een wateroplosbare formule. “Over het algemeen geldt dat waterproof make-up zich lastiger laat verwijderen. Hetzelfde geldt voor zwaardere zonnebrandproducten, zoals total sunblocks. Hiervoor kun je het best een natuurlijke olie gebruiken waarna je je gezicht wast met een milde, wateroplosbare reiniger.”