Consumentengids | Juli/augustus 2022
Suncover Beste uit de Test bij de Consumentenbond
By Consumentengids

Consumentenbond | Suncover

Gepubliceerd: Consumentengids
Datum: Juli/augustus 2022

 

Suncover Beste uit de Test bij de Consumentenbond

Elk jaar test de Consumentenbond zonnebrandmiddelen. Ook dit jaar weer is de non-profitzonnebrand Suncover Beste uit de Test! Sinds dit jaar reikt de bond een duurzaamheidspredikaat uit en ook dat hebben we in de wacht gesleept. We zijn heel trots op deze mooie testresultaten!

 
In de Consumentengids schrijft Lauri ten Grotenhuis uitgebreid over alle testonderdelen. Zo testte de bond behalve bescherming tegen uv B-bescherming (de SPF) ook hoe goed de zonnebrandcrèmes de huid beschermen tegen uv A-straling. Wettelijk gezien moet de uv A-bescherming een derde zijn van de SPF. Dit betekent dat als er SPF 30 op de verpakking staat, je in ieder geval met een ‘SPF’ 10 beschermd moet zijn tegen uv A-straling. De Consumentenbond vindt dat de uv A- en uv B-bescherming even goed zouden moeten zijn, want beide soorten uv-straling beschadigen je huid. Daarom test de bond sinds dit jaar of de SPF die op de verpakking staat niet alleen geldt voor de uv B-, maar ook voor de uv A-bescherming. De Suncover scoort met een 8 (uit 10) heel goed op de bescherming tegen uv A-straling.
 
Ook reikt de bond sinds dit jaar duurzaamheidspredikaten uit. Dan gaat het bijvoorbeeld om de milieuvriendelijkheid van de gebruikte zonnefilters en de andere ingrediënten. Verder testte de Consumentenbond ook hoeveel product er is overgebleven in de flacon als-ie ‘leeg’ zou zijn. Zo leuk dat de Suncover ook een ‘Groene keuze’ is!
 
In dit artikel lees je meer over onze testresultaten.