Vogue | 23 oktober 2019
Romy de Vries' K-Beauty skincare routine van 15 stappen
By Vogue


Gepubliceerd: Vogue
Datum: 24 oktober 2019
Door: Marjolein van den Brand

Model Romy de Vries tipt de Suncare van dr. Jetske Ultee in haar beauty routine (7e minuut). Bekijk het hier:

 

Romy de Vries’ K-Beauty skincare routine van 15 stappenBekijk hier de video →

 

In onze Vogue beauty videoreeks Dutch Beauty laten Vogue vrouwen zien wat het geheim is achter Dutch girl beauty. O.a. Romy Boomsma, Winonah de Jong, curvy supermodel Danielle van Grondelle, influencer Vivian Hoorn, muzikante Bella Hay, model Charelle Schriek, zangeres Rochelle en online creative Julia Tan gingen Romy al voor.

K-Beauty, ofwel Korean Beauty, is een groot begrip in beautyland. En dat is het niet voor niets, want de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beauty komen uit Korea (waarover we je alles kunnen vertellen tijdens Vogue’s eerste K-Beauty Night Out op 31 oktober). Dat weet ook model en creatief Romy de Vries, die de Koreaanse huidverzorging volledig omarmd heeft. Haar K-Beauty skincare routine bestaat uit maar liefst 15 stappen. ‘Het gaat best wel lang duren. Dus laten we snel beginnen.’

 

Double cleanse

Romy begint altijd met een double cleanse, een dubbele reiniging. Zo gebruikt ze eerst de Moringa cleansing balm van Enature, een oil cleanser die ze aanbrengt met een spateltje (‘voor de hygiène’). ‘Voor mij werkt deze stap echt heel goed tegen puistjes,’ aldus Romy. Nadat ze haar gezicht heeft afgespoeld reinigt ze haar huid voor de tweede keer met een gel cleanser van COSRX. Haar huid houdt Romy vervolgens een beetje nat (niet afdrogen met een handdoek!), want ‘het is goed om je huid een beetje nat te houden tijdens de routine, zodat de ingrediënten er beter ingaan’.