Zin Magazine | 18 augustus 2020
Mooi met Manous
By Zin Magazine

 

Gepubliceerd: Zin Magazine
Datum: 18 augustus 2020
Door: Manous Nelemans

 

Altijd leuk: voor- en nafoto’s. In Zin Magazine krijgt Sandra een make-over van visagist Manous. Wat is het mooi geworden! Dé make-uptip? De Foundation van Dr. Jetske Ultee vanwege het fijne, bijna onzichtbare laagje.

 

 

Mooi met Manous

 

Manous Nelemans (1963) is visagist, kapper en soms model. Ze maakt zichzelf niet zo vaak op maar kent álle trucs voor een sprankelend gezicht.

 

Als je kijkt op social media, en trouwens ook in tijdschriften en op bijvoorbeeld abri’s, zie je vaak blije mensen. Lachend, met mooie witte tanden. Rimpelloos en zorgeloos, zo lijkt het. Alles draait om imago. Hoe zet je iemand neer? Vooral in reclame weten ze dat lachende mensen een product beter verkopen: jij wilt ook zo zijn! Je verbindt dat blije hoofd aan dat product. Hoe ‘verkopen’ wij onszelf? Hoe willen wij worden gezien door de buitenwereld? Toch ook als ons ‘betere’ zelf? Dat is overigens niet alleen van deze tijd. Ooit zag ik in fotomuseum Rotterdam een analoge foto van koningin Juliana. In een vitrine kon je zien wat er was gedaan qua techniek om haar er op haar best uit te laten zien. Door schilders geportretteerden hadden vroeger ook al een vinger in de pap. Afijn, in deze rubriek doen we niet anders. Met haar en make-up. Om zo het beste uit een persoon te halen. En dat begint… bij een goed gevoel!

 

Sandra: ‘Ik heb korte wimpers die niet vol zijn’

Sandra Kottman (1967) is eindredacteur bij Zin. Ze houdt van eten, zingen en cricket, en woont in Heemstede.

 

“Vroeger vond ik altijd van alles van m’n gezicht. Gelukkig is dat niet meer zo; er zijn nu maar een paar dingen waaraan ik me soms stoor. Die neus die zo snel rood wordt. En mijn oogleden gaan wat hangen. Ik heb wel eens gedacht aan een ooglift maar toch maar niet. Ik trek mijn wenkbrauwen op om niet boos te lijken. Mijn ogen zijn wat ongelijk van vorm door een dag- en een nachtlens. En dan heb ik korte wimpers die niet vol zijn. En o ja: mijn huid ziet er wat vaal uit! Maar nu kijk ik weer even heel kritisch, hoor.”

 

Aan de slag

 

1: Huid

“Als ik naar Sandra kijk, zie ik meteen wat Björk-gelijkenis: die ogen! Die vallen meteen op. We beginnen met de huid. Bij het ouder worden krijgt de huid altijd meer vlekjes en roodheden. Voor een frisogend, niet-vaal effect kun je een luchtige basis aanbrengen. Vaak is dat al voldoende. Met een tweede laagje foundation over de neus verdwijnt het rood!”

 

2: Ogen

“Sandra’s ogen vind ik prachtig: alle clichés gooien we overboord. Ook kleinere ogen zijn mooi. En ongelijke ogen karakteristiek. Haar wenkbrauwen zijn fantastisch. Ik begin met het omkrullen van de wimpertjes, die recht naar voren staan. En doe er twee laagjes mascara op. Daardoor lijkt haar blik al een stuk opener, en lijken haar oogleden minder zwaar!”

 

3: Wimpers

“Met een pincet pak ik kleine stukjes nepwimpers uit een doosje. Het lijken net vliegjes. Terwijl Sandra naar beneden kijkt, plak ik met speciale lijm de wimpertjes tussen die van haarzelf. Vooral bij de buitenooghoek. Totdat ze haar oogmake-up verwijdert, blijven die zitten. Dit geeft haar oogopslag meer kracht. Ik eindig met een beetje blusher en lipgloss… Klaar!”

 

Foundation

Zeker na de zomer heeft uw gezicht geen dikke laag makeup nodig. Daarom adviseer ik in dit geval het Nederlandse merk Dr. Jetske Ultee. U brengt dit product na de dagcrème aan, een fijn, bijna onzichtbaar laagje. Het egaliseert de huid. Bestel een samplekaart (€ 3,95) zodat u thuis rustig kunt bekijken welke tint het best past! Foundation van Dr. Jetske Ultee (Dr-jetskeultee.nl).

 

En? Blij mee?

“Wat een wereld van verschil! Het was een topmiddag met Huib en Manous. En óf ik blij ben met het resultaat. Hoe de juiste, lichte makeup ervoor kan zorgen dat je weer ogen hebt. Wat zeg ik: dat je ogen er stralend uitknallen! Mijn rode neus is verdwenen. En dan kreeg ik ook nog een nieuwe coupe… Ik was stupéfait.”