Zin | Januari 2020
Ik wil minder diepe lijnen
By Zin

Gepubliceerd: Zin
Datum: januari 2020
Door: Manous Nelemans

Altijd leuk, voor- en naplaatjes. In de rubriek Mooi met Manous in het magazine Zin wordt een dame opgemaakt met onder meer de Concealer van Dr. Jetske Ultee. Kijk eens hoe mooi!

 

Mooi met Manous

Manous Nelemans (1963) is visagist, kapper en soms model. Ze maakt zichzelf niet zo vaak op maar kent álle trucs voor een sprankelend gezicht.

 

Verrassend frisse blik

Carina is mijn nicht. Ze is iets ouder dan ik en samen zijn wij op meerdere fronten de buitenbeentjes van onze familie. Dat we allebei in Amsterdam wonen, bindt ons des te meer. Ik knip haar al een poos en vroeg haar model te staan voor deze rubriek. Omdat ze een Zinlezer is én een zestiger: die had ik nog niet onder handen genomen. Ik moest wel even de knop omzetten. Me focussen om haar meer objectief te benaderen. Als je iemand langer kent, kijk je anders. Doet het uiterlijk er minder toe. Wat zou ik van haar vinden als ik haar voor het eerst zou zien? Haar energie is tomeloos, haar haar ongeverfd. En nog steeds donker. Mijn gevoel wilde haar uitdrukking wat verzachten. Haar lieve, vrouwelijke kant iets meer benadrukken. Dát zou de verandering kunnen zijn. Vrouwen blijven vaak automatisch hun oude makeuptrucs toepassen. Logisch, daar ben je zo in gegroeid. Maar een frisse, nieuwe blik kan heel verrassend zijn!

Carina: ‘Ik wil minder diepe lijnen’

Carina (1952) is gepensioneerd en heel actief. Ze sport veel, volgt een cursus, houdt van koken, lezen en bridgen. Ze woont afwisselend in Amsterdam en in Ruurlo.
“Haha, waar ik wel advies over zou willen qua make-up? Nou, er zit een bultje op mijn neus. Elke ochtend wanneer ik in de spiegel kijk, valt me dat op… Ik weet niet hoe ik dat ‘onzichtbaar’ kan maken. Anderen zien het waarschijnlijk niet maar mij stoort het! Verder heb ik best diepe groeven van mijn neus naar beneden toe. Ze tekenen mijn gezicht op een negatieve manier. En mijn wenkbrauwen zijn zo borstelig. Hoe houd ik die in bedwang? Ik heb er ooit een soort wax voor gekocht, maar dat trok zo, ik voelde dat zitten. Niet fijn.”

Aan de slag

Wenkbrauwen | Manous: “Eerst kam ik Carina’s wenkbrauwen omhoog. En knip ik de langere haartjes weg die boven de lijn van de boog uitsteken. Daarna spuit ik wat stevige haarlak op een klein borsteltje en borstel het meteen door de wenkbrauw, want nu is de substantie nog nat. De wenkbrauw droogt daarna op en blijft in model.”

Lijnen | “De lijnen bij de neus van Carina worden veroorzaakt door de huid van de wangen die wat is gaan hangen. Ik til het stukje wang op, en volg met een wit kohlpotlood de lijn van de rimpel die daar is ontstaan. Wanneer ik de wang loslaat, is de schaduw een stuk minder hard. De witte lijn is niet zichtbaar.”

Bultje | “Het bultje bij Carina’s neus wordt nadrukkelijker door de schaduw van een rimpel erboven. Het licht dat van boven onze spiegel komt accentueert dat nog eens extra. De werkelijkheid valt dus mee: het bultje hoeft alleen maar aangestipt met een concealer die de huidtoon benadert.”

Haarlak | Omdat u het product dicht bij de neus gaat gebruiken, is geur heel belangrijk. En wat ruikt deze lekker! Niet alleen te gebruiken om uw wenkbrauwen in model te houden maar ook uw haar. Stevig, maar niet te hard. Picture Perfect Hair van Noir Stockholm (via Esthervanmaanen.nl), € 31.

Potlood | Deze simpele oplossing voor diepe groeven kunt u alleen gebruiken als uw huid wat over de groef heen hangt – anders zie je het witte potloodlijntje. Maar gezien de prijs kunt u het altijd proberen! Kayal Eye Pencil nr. 04 van Essence (o.m. bij Etos.nl), € 0,99

Concealer | Deze zijdezachte stift is handig voor het aanstippen van oneffenheden. Niet alleen bultjes, maar ook vlekjes en neusvleugels kunnen worden gecamoufleerd. Aanbevolen én gecreëerd door een arts uit de cosmetische wereld die de huid wil verbeteren. Concealer van Dr. Jetske Ultee, Uncover-skincare.nl, € 19,95

En? Blij mee?

Carina: “Geweldig om te zien hoe mijn ‘oneffenheden’ aangepakt kunnen worden. Ik was ook verrast over het prettige effect van het gebruik van zachtere make-upkleuren; het maakt de boel wat minder ‘hard’. Dank voor die tip! Het eindresultaat vind ik verrassend: een mooie, natuurlijke look. Leuk ook om mijn nicht Manous in de rol van visagist te zien. Rustig en geruststellend voor de ander werkt ze zeer geconcentreerd en precies.”