Beautify | 21 juni 2019
Grote zonnebrandtest
By Beautify


Gepubliceerd: Beautify
Datum: 21 juni 2019
Door: Emma Vloeimans
 
 

Heb jij je agenda volgepland met terrasavonden, parksessies en stranddagen met vriendinnen? Om veilig te kunnen genieten van het mooie weer deed Beautify een grote zonnebrandtest. Hoe komt de Suncover van Dr. Jetske uit de bus?

 
 

Grote zonnebrandtest

 
De zomer is een feit en het warme weer ook. Heb jij je agenda al volgepland met terrasavonden, parksessies en stranddagen met vriendinnen? Dan is het belangrijk om je goed in te smeren. Wij hebben de beste zonnebrandcrèmes voor je getest zodat je veilig kan genieten van dit mooie weer.
 
Dat het beter is om tussen twaalf en drie uur ‘s middags buiten de zon te blijven weten we allemaal. Maar wat smeer je dan als je wél wilt genieten van de zon? Wij zochten het voor je uit in een onafhankelijke test.
 
 

Zonnebrand smeren

Wist je dat je ook in de schaduw bruin wordt? Daarom is het belangrijk om altijd een laagje zonnebrand te smeren, zelfs op bewolkte dagen of in de winter. De juiste zonnebrandcrème helpt niet alleen tegen huidveroudering, maar verkleint ook de kans op huidkanker. Hoe fijn het ook is om nu een lekker kleurtje te hebben, goed smeren is een must. Gelukkig zijn er genoeg leuke merken zonnebrand beschikbaar. Vind je het lastig om een keuze te maken? Wij helpen je een handje.
 
 

Dr. Jetske Ultee Suncover SPF 30, €14,95

 
Smeerbaarheid
De crème smeert goed en trek snel in en plakt niet. Dit maakt het nóg makkelijker om je goed en vaak in te smeren tijdens een warme stranddag.
 
Geur
De geur van deze zonnebrandcrème is neutraal, omdat het product geurvrij is.
 
Belofte
Deze zonnebandcrème is geschikt voor je lichaam en gezicht en bevat effectieve en veilige filters.
 
Bijzonderheden
Dit product is geschikt voor lichaam én gezicht. Aan de formule is vitamine B3 toegevoegd, wat je huid extra beschermt tegen de zon. Daarnaast bestaat dit product uit alleen maar milde ingrediënten, wat fijn is voor je huid.
 
 

Welke zonnebrandfactor heb je nodig?

Laten we starten bij het begin: je kiest als eerste de factor die je nodig hebt. Sommige mensen worden nou eenmaal snel bruin of verbranden helemaal nooit, maar dat betekent niet dat een lage factor altijd voldoende is.
 
Kies in de winter voor een factor tussen de SPF 15 en SPF 30. In de zomer is een hogere factor verstandig. Kies je toch voor SPF 15, smeer je dan wat vaker in. Ben je gezegend met een lichte huid? Kies dan liever factor 30. Doe dit ook als je vaak vergeet om je opnieuw in te smeren.
 
Houd qua hoeveelheid een halve tot kleine theelepel aan voor je gezicht.
 
 

Waar let je op als je zonnebrand koopt?

Het is belangrijk dat jouw zonnebrandcrème je huid tegen zowel UVA als UVB stralen beschermt. Je checkt dit gemakkelijk op de verpakking van je zonnebrand. Staat hier een rond logo met UVA op? Dan zit je goed.
 
 

Aftersun

Het is verstandig om je huid na het zonnen te hydrateren. Kies hierbij voor een crème of aftersun die antioxidanten bevat zoals vitamine C en E.
 
Op deze manier ga jij altijd voorbereid de zon in.
 
Bron: Dr. Jetske Ultee
 
 
Klik hier voor het gehele artikel →