Amayzine | 16 november 2019
Dit is de beste visagiste van het land
By Amayzine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd: Amayzine
Datum: 16 november 2019
Door: May-Britt Mobach

May-Britt Mobach van amayzine.com komt met zeven opmaaktips van ‘De beste visagiste van het land’. Elles Nijkamp dus; wij vinden haar ook geweldig. Extra leuk dus dat de Concealer van Dr. Jetske Ultee tussen de tips staat. Lees het hier:

 

Dit is de beste visagiste van het land

En dit zijn haar 7 tips

Natuurlijk zijn er meer geweldige visagisten en Leco is een man dus die hoeft zich niet tekortgedaan te voelen door deze titel. Maar Mrs. Elles Nijkamp is toch wel champions league als het om visagie gaat. Denk de mooiste vrouw van het land en de kans is heel, heel groot dat Elles haar make-up doet (Elle van Rijn, Pernille La Lau, Donna Hay). Of haar ‘door de wasstraat trekt’, zoals Daphne Deckers het altijd zegt. Het leuke is dat Elles nu ook toegankelijk is voor de gewone mensch want a. ze heeft een kwastenset (vertel ik je later over), maar ze geeft ook masterclasses waarbij ze je leert hoe je jouw gezicht het mooiste kunt opmaken zonder dat het er heel opgemaakt uitziet. Ik neem even de belangrijkste lessen met je door.

1. Materiaal is alles

Elke vrouw die bij Elles de masterclass volgt heeft meestal heus mooie beautyproducten, maar wat bij ons allemaal ontbreekt is een goede kwast. Of beter gezegd: een goede kwastenset. Een voor je foundation, een voor je blush, een witte voor de lichte oogschaduw, een zwarte voor je donkere oogschaduw, een wenkbrauwborstel en het allerbelangrijkste: de smudger. Maar daarover later meer. Het leuke is dat Elles nu zelf een kwastenset heeft uitgebracht. iPhone-size, dus ze passen zo in je avondtasje.

2. Foundation als laatste

Bijna iedereen begint met de foundation. Elles niet. Als je begint met de wenkbrauwen en de ogen, kun je de huid nog even lekker fris houden. Misschien leg je nog wel even lekker voedende pads onder je ogen (de Lift up Eye Treatment van ANG Cosmetics bijvoorbeeld) terwijl je je wenkbrauwen vorm geeft. Je zult zien dat je minder foundation nodig hebt. Overdag volstaat misschien wel alleen wat concealer (zoals die van Jetske Ultee) onder je ogen en op wat oneffenheden.

3. De wenkbrauw

Een stevige wenkbrauw dicteert het modebeeld van nu, maar Elles zegt (en gelijk heeft ze) dat hij wel moet blijven blenden met de rest van je gezicht. Het is een geheel en als alle aandacht naar je wenkbrauwen gaan die als soort Edding-stiftstrepen boven je ogen bonken, gaat het niet helemaal goed. Daarom dicteert Elles: een wenkbrauwpotlood van NARS met een fijn puntje zodat je kleine streepjes kunt zetten. Bij de aanzet van je wenkbrauw doe je de streepjes in verticale lijntjes, waar je wenkbrauw ‘een bocht’ maakt, en dan ga je over naar de horizontale lijnen.

4. De mascara

Toch wel het meesterstuk van Elles: de mascara. Zorg voor een goede mascara, Elles gebruikt de Double Ended Mascara van Revitalash met een primer. Daarna maakt ze een zigzaggende beweging van de wimperrand naar het einde van de wimpers zodat de mascara goed verdeeld is over alles. Daarna duwt ze elk haartje met het puntje van de mascara precies de kant op waar ze die hebben wil. De onderkant doe je wat dunner en borstel je even na met het ronde borsteltje uit je kwastenset. Tip van May: wil je de ogen van jonge meisjes opmaken, doe dan wat mascara op de bovenkant van je hand, draai daar het borsteltje in en breng de mascara met dat borsteltje op de wimpers. Zo wordt het niet zo massief en brokkelig bij jonge meisjes.

5. De rouge

Iedereen die de jaren ’80 heeft meegemaakt, weet nog hoe we toen de rouge aanbrachten. We zogen onze wangen naar binnen, legden onze hand langs het jukbeenbot en bewogen de kwast in de gehele lengte mee heen en weer. Dat was toen en nu is nu. Je breekt de ruimte tussen je oog en je kaak door halverwege een rondje te maken met je rougekwast. Voor de jaren-tachtigers onder ons voelt dat waarschijnlijk als behoorlijk in het midden van je gezicht, maar kijk maar eens hoe mooi het staat. Gebruik eerst een karameltint (Coacoa Dusk 07 van Shisheido) voor de shape en daarna een beetje frisroze (natuurlijk Orgasm van NARS) op de koontjes. Niet te veel, meer kan altijd nog.

6. Je wattenstaafje is je beste vriend

Veeg wat weg onder je oog naar boven je oog. Altijd in de richting van je oog.

7. De smudger!

Ik houd erg van ene lijntje om mijn oog, maar laten we eerlijk zijn: een strak streepje is net zo old school als het liplijntje. Daarom heeft Elles de smudger in het leven geroepen, een zacht, klein gumachtig borsteltje waarmee je je oogpotlood (het liefst de Caviar Stick van Laura Mercier) kunt uitvegen of dat je langs de punt van je potlood kunt halen en weer aanbrengt met de smudger. Daardoor krijg je een wat zachtere lijn en daar moeten we het van hebben, van zachte lijnen.

Wil je echt een keer jezelf verwennen, trakteer jezelf dan op een make-up masterclass via www.ellesnijkamp.nl. Óf op haar allernieuwste kwastenset bijvoorbeeld.