Amayzine | Herfst/winter 2018
Vitamin A Serum Favoriet van Leco
By Amayzine

 
Heel de huid
Gepubliceerd: Amayzine
Datum: herfst/winter 2018
Door: May-Britt Mobach, Adeline Mans, Elles Nijkamp
 
 

Amayzine brengt een interview met hair and makeup artist Leco van Zadelhoff. Hij blijkt groot fan van Dr. Jetske: “Zij is echt deskundig. Ik ben de winterschilder die het vernislaagje aanbrengt, maar de verzorging moet goed zijn.” Lees het hier:

 
 

Leco groot fan van Dr. Jetske

 

Hij mag met recht de beroemdste hair and make-up artist van het land worden genoemd. Al dertig jaar is hij (begon op zijn zevende) verantwoordelijk voor de looks van presenterend Nederland. Leontine Borsato, Caroline Tensen, Angela Groothuizen en de nieuwe lichting: Chantal Janzen, Sylvie Meis, Anna Nooshin en Vivian Hoorn mag hij tot zijn klanten rekenen.

 
Wat typeert de Leco-look?
“Er is niet één look. We leven in een tijd van individualisering, dus ik geloof in een make-up op maat, niet in modetrends. De een groeit van een rode lippenstift, de ander voelt zich daar heel ongemakkelijk bij. Ik kijk naar de persoon, naar het karakter, naar de gelegenheid en natuurlijk ook naar het gezicht. De Leco-look is altijd wel een look die het lekkerste uit iemand haalt. Ik wil dat vrouwen hier de deur uit lopen en denken: ‘Ik ben heel knap’.”
 
 

Welke make-up kun je blind aanbrengen?

“Ik weet zeker dat ik Chantal, Leontine en Caroline blind zou kunnen opmaken. Misschien iets minder mooi geblend dan normaal, maar de lijnen kan ik met mijn ogen dicht. Hun gezichten ken ik zo goed, ik heb ze zo vaak opgemaakt, dat zou wel eens een leuke challenge zijn. Klein beetje bronzer, beetje concealer, dan kom ik al een heel eind.”
 
 

Wat stop je in het galatasje van jouw vrouwen?

“Poeder! Ik ben gek op glans en glim, maar het moet er niet uitzien alsof je koorts hebt of net aan bent komen rennen. Ik vind de gouden doos van Charlotte Tilbury heel lekker. Puntje op de neus en op de bolling van je wang, net voor je jukbeen; dat zijn mooie plekken om een glansje aan te brengen. Kijk uit met de rimpelzones, die worden er niet mooier van.”
 
 

Welke make-uptruc zou je willen delen?

Mensen denken vaak dat de foundation zorgt voor een mooie, glanzende huid, maar ze vergeten hoe belangrijk de primer is. Als je de juiste primer gebruikt om de oppervlakte mooi te maken, is het creëren van een flawless, glowy skin zo gebeurd. Ik gebruik zelf de Hangover van Benefit, mijn most wanted is de Glowing Base van Sensai, Kanebo. Vier kleine stipjes en dan uitblenden met mijn beautyblender en je hebt een geweldig canvas.”
 
 

En dan jouw 5 ‘never leave home without’ essentials?

1. “Een topcleanser die je huid reinigt en respecteert. Ik ben verslaafd aan die van Paula’s Choice omdat ik haar geloof. Ook ben ik fan van de producten van Jetske Ultee. Zij is echt deskundig op het gebied van huid. Mijn werk komt pas daarna, ik ben uiteindelijk de winterschilder die het vernis laagje aanbrengt, maar die verzorging, die moet goed zijn. Essentieel: verzorg de grondlaag met een cleanser.
 
2. Na een goede cleansing moet je een goed serum , een crème en een oogcrème gebruiken. De Duitsers hebben daar een mooie uitdrukking voor: eine verpflegte Haut, dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste.
 
3. Concealer is veel belangrijker dan een foundation. Als je huid (met bovenstaan de producten) goed verzorgd is, volstaat een huidkleurige concealer al. Paar plekjes onder je wenkbrauwen, onder je oog en langs je neusvleugel. Je kunt daarmee net even de highlights onderstrepen en de mindere dingen maskeren.
 
4. Een mooie, volle wenkbrauw is het beste anti-aging middel.
 
5. De hele mascaracultuur vind ik geweldig. Dior gebruik ik heel veel en ik ben al jaren dol op het bolletje van Givenchy. Dat is ook de enige mascara die je verticaal aanbrengt. Deze is trouwens ook fantastisch als je een kunstwimper gebruikt, want met het borsteltje duw je dan je eigen wimper tegen de kunstwimper aan. En natuurlijk moet ik ook Le Volume van Chanel noemen, echt een klassieker.”