NSMBL | 25 augustus 2018
Peelings bij het Skincare Centre
By NSMBL

Heel de huid
Gepubliceerd: NSMBL
Datum: 25 augustus 2018
Door: Alex Ebbers
 
 

Alex Ebbers bezocht Dr. Jetske Ultee om wat te doen aan de ‘erfenis’ van de acne in haar puberteit: vergrote poriën, pigmentvlekjes en roodheid. Bekijk hier hoe Alex een spiegel werd voorgehouden:

 
 

Ik onderging een reeks peelings bij het Skincare Centre en dit is het resultaat

 

Grote poriën, pigmentvlekjes, roodheid… de acne in mijn puberteit had flink wat schade aangericht. Tussen mijn oren, bleek achteraf. Ik onderging een reeks peelings bij het Skincare Centre van Dr. Jetske Ultee en ondervond dat een goede huidbehandeling niet alleen de huid verbetert, maar je ook een flinke spiegel kan voorhouden.

 
 

Peelings bij het Skincare Centre van Jetske Ultee

Misschien heb je weleens van Uncover Skincare gehoord, het huidverzorgingsmerk van dr. Jetske Ultee. Uncover Skincare bestaat uit een steeds groter wordende lijn huidverzorgingsproducten zonder poespas. In tegenstelling tot producten van veel bekende merken doen de producten van Uncover Skincare écht iets voor de huid, en dat voor een relatief vriendelijke prijs.
 
Om passende huidverzorging te kunnen gebruiken, is er natuurlijk ook kennis over de huid nodig. Nu biedt de website van Ultee een handige zelftest, maar voor wie écht de diepte in wil en meer wil weten over de dieperliggende conditie van de huid, kan deze test niet voldoende informatie bieden.
 
Daarom ontwikkelde Ultee het het Skincare Centre dat zich specialiseert zich in huidverbetering op maat. Met behulp van wetenschappelijke apparatuur die uitsluitend gebruikt wordt door het team van het Skincare Centre, wordt er voorafgaand aan de eerste behandeling een uitgebreide huidanalyse gedaan. Dit houdt in dat er foto’s van de huid worden gemaakt, waarmee een oppervlakkige analyse wordt ontwikkeld. Daarnaast wordt er een diepte-analyse gemaakt die de conditie van de huid test. Aan de hand van deze analyse wordt productadvies gegeven en een behandelplan opgesteld.
 
Peeling Skincare Centre
 
 
 

De kliniek

Ik werd ontvangen door de enorm vriendelijke huidtherapeute Inge, die mij gedurende de hele periode heeft behandeld en altijd bereid was mijn vragen te beantwoorden. Meteen bij binnenkomst in het Skincare Centre voelde ik me thuis. De behandelkamer is clean en minimalistisch, maar heeft dankzij de goede belichting en mooie inrichting alsnog een gezellige uitstraling.
 

 

De analyse

Uit mijn eigen ‘analyse’, oftewel mijn ervaring uit mijn puberteit, had ik geconcludeerd dat ik grote poriën had en veel roodheid en littekentjes in mijn gezicht had. Klopte dit? De analyse zou het uitwijzen. Aan de hand van de analyse bleek inderdaad dat mijn poriën voor iemand van mijn leeftijd en huidtype aan de grote kant zijn. Vervelend, want ongeacht wat veel verzorgingsproducten zeggen, kunnen poriën helaas niet meer krimpen. Wel kunnen ze goed schoongemaakt en -gehouden worden, waardoor ze minder groot kunnen lijken.
 
Peeling Skincare Centre
 
Verder bleek dat wat ik mezelf altijd had aangepraat – namelijk dat ik aan de acne in mijn puberteit een slechte huid had overgehouden – niet klopte. De analyse wees namelijk uit dat ik naast mijn vergrote poriën, mijn huid verder heel gezond was. Sterker nog, mijn ‘echte huidleeftijd’ was 19 jaar, terwijl ik zelf 24 jaar ben. Dit vond ik een interessante uitkomst omdat het bewijst wat je jezelf allemaal aan kunt praten. Het was inderdaad duidelijk dat ik een acnegevoelige huid heb, maar dit wil dus niet meteen zeggen dat ik een slechte huid heb, zoals ik mezelf altijd voorhield. In mijn hoofd stonden mijn grote poriën gelijk aan een ‘slechte huid’, waardoor ik haast niet verder kon kijken dan dat.
 
Aan de hand van de analyse zouden we dus tijdens de behandelingen voornamelijk focussen op het gezond houden van de huid, waardoor mijn huid voornamelijk meer zou gaan stralen en een healthy glow zou krijgen.
 
 
 

De behandeling

Huidtherapeute Inge vertelde dat er waarschijnlijk zo’n zes peelings nodig zouden zijn om tot het definitieve resultaat te komen. Tijdens een peeling wordt door middel van een zuur het bovenste laagje van de huid verwijderd. Dode huidcellen laten los, waardoor een gezonde huid overblijft. Het hangt volledig van het huidtype af wat voor soort zuur er wordt gebruikt.
 
Peeling Skincare Centre
 
Om de huid te laten wennen aan de behandelingen, worden de peelings in percentage opgevoerd. De eerste behandeling was relatief mild om te kunnen zien hoe mijn huid reageerde op de producten. Doordat het zuur de pH-waarde van de huid omlaag haalt, gaat dit prikken. Het is zeker niet pijnlijk, maar ook niet heel comfortabel.
 
Daarom is het fijn dat je na de peeling een heerlijk zelfgemaakt masker op krijgt, waarbij de kliniek ook een massage aanbiedt. Zo kom je na de behandeling toch heerlijk relaxed de stoel uit. Na deze eerste behandeling vertelde Inge me dat het heel normaal is als ik niet direct verschil in mijn huid zou zien en dat mijn huid in de loop der dagen nog wat zou kunnen reageren op de behandeling. Ik kreeg een aantal fijne verzorgingsproducten van Uncover Skincare mee, waarmee ik de behandelingen thuis onderhield.
 
Ik ging iedere twee weken terug naar de kliniek, waarbij het percentage van de behandeling steeds iets werd opgeschroefd. Zeker rond de derde en vierde behandeling begon ik duidelijk verbetering te zien. Mijn huid kreeg de healthy glow die ik verwachtte, de roodheid was stukken minder, pigmentvlekjes waren minder zichtbaar en het leek zélfs alsof mijn poriën iets kleiner waren geworden. Dit laatste kwam doordat de peeling en verzorging thuis mijn poriën zo goed schoon hielden dat het ontbreken van ‘viezigheid’ het deed lijken alsof mijn poriën verkleind waren.
 
 
 

Resultaat

Na de zesde en laatste peeling werd er weer een huidmeting gedaan. En wat bleek? De conditie van mijn huid was zichtbaar verbeterd. Waar mijn huid eerst ‘voldoende gehydrateerd’ was, is het nu ‘zeer gehydrateerd’, de talgproductie is verbeterd van ‘normaal-hoog’ naar ‘normaal’ en mijn huidbarrière ging van ‘gezond’ naar ‘zeer gezond’.
 
Persoonlijk merkte ik de verbetering doordat mijn huid stukken minder snel vet wordt, mijn make-up beter aanbrengt, langer mooi blijft zitten en mijn huid er stukken rustiger en egaler uitziet. Op de twee foto’s hieronder is het resultaat te zien. De linkerfoto is gemaakt in april, voordat we begonnen aan de peelings. De tweede foto is twee weken na de laatste peeling gemaakt. Op het eerste oog lijkt er misschien niet heel veel veranderd, maar toch oogt mijn huid overall egaler, minder rood en valt vooral de gezonde gloed op.
 
Peeling Skincare Centre
 
 
 

Conclusie

Buiten het feit dat je met zekerheid kunt zeggen dat je zeker weet dat je aan het einde van de rit wegloopt met een zichtbaar gezondere huid, word je in het Skincare Centre ook ontzettend goed geholpen. De huidtherapeuten denken met je mee en zorgen ervoor dat je precies weet wat je van het resultaat kunt verwachten.
 
Al met al ben ik heel tevreden over het resultaat wat er met de peelings is behaald. Hoewel ik al een gezonde huid had, merkte ik toch zichtbaar verbetering. Wie dus op zoek is naar huidverbetering op maat, doet er goed aan naar de kliniek van het Skincare Centre te gaan.